In Hengelo en omstreken worden de ritten over het algemeen gereden volgens het taximetertarief. Wanneer je online of via de app jouw rit boekt, is het bij Taxi H.C.T mogelijk om tegen een vast laag tarief te reizen.

De prijs voor de taxirit wordt berekend met behulp van de volgende factoren: een starttarief, de afstand en de tijdsduur. Al deze tarieven zijn vastgelegd in de taxiwet door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

WACHTTARIEF

De chauffeur kan, voor aanvang van de rit, een wachttarief in rekening brengen wanneer dit is afgesproken. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten wanneer een vergadering uitloopt of wanneer je naar verschillende bestemmingen wilt gaan en de chauffeur op de tussenbestemmingen moet wachten. Het wachttarief bedraagt € 43,94 per 60 minuten.

TAXI PRIJZEN VERGELIJKEN

De tarieven moeten aan de buitenkant van de taxi goed leesbaar zijn. De tarieven staan op een tariefkaart, die achter één van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet ook in de taxi goed leesbaar zijn.

Wilt u vanuit Haarlem naar een andere luchthaven reizen? We zetten de tarieven voor u op een rij:

Hengelo  Maastricht/Aachen Airport: €350
Hengelo  Eindhoven Airport: €275
Hengelo  Rotterdam Airport: €275
Hengelo  Schiphol Airport: €249

WILT U, NET ALS ONZE ANDERE REIZIGERS, OOK TEGEN EEN VAST LAAG TARIEF REIZEN?

Taxi Tarief

Taxi 1 t/m 4 personen

Bus Tarief

Taxi van 5 t/m 8 personen

Start tarief:

€ 3,19

Start tarief:

€ 6,49

Km tarief:

€ 2,35

Km tarief:

€ 2,95

Minuut tarief:

€ 0,39

Minuut tarief:

€ 0,44

Maximum tarief wachttijd vooraf : € 43,94 per uur.