Corona

TAXI EN HET CORONA-VIRUS

Taxi H.C.T Hengelo wilt u veilig vervoeren in de Regio ook van/naar Schiphol tijdens deze moeilijke tijden met het corona virus die momenteel heerst in Nederland. Tijdens het corona-tijd heeft het namelijk ook zijn voordeel om met de taxi naar Schiphol gebracht te worden met vaste tarieven, zo hoef je de taxi niet te delen met andere passagiers zoals in het openbaar vervoer.

Wij volgen de RIVM richtlijnen om jou veilig te vervoeren van/naar Schiphol, onze chauffeurs reinigen de taxi’s tijdens de dienst meerdere keren om u veilig te vervoeren, de handgrepen en de gordels worden na elke rit gereinigd. En tussen de chauffeur en de passagiers zitten er een corona-scherm.

Bent u ziek of heeft u corona klachten dan adviseren wij u om thuis te blijven en geen taxi te reserveren.

Richtlijnen:

Chauffeur geeft geen hand
Corona-scherm tussen chauffeur en passagier
Taxi wordt meerdere keren schoongemaakt tijdens de dienst
Airco en luchtcirculatie wordt niet aangedaan
De passagier moet zelf in- en uitstappen
Handgel aanwezig in onze taxi’s
Voorkeur bagage zelf in de bagage-ruimte te plaatsen
Betaal met voorkeur digitaal of met pin/creditcard
Mondkapjes beschikbaar voor sommige situaties

HOEVEEL PERSONEN IN DE TAXI?

Wij willen u veilig vervoeren en daarom moeten wij ons houden aan de RIVM- richtlijnen die zijn gemaakt voor u en onze gezondheid van de chauffeurs. In een normale taxi auto kunnen er 4 passagiers uit hetzelfde huishouden meereizen en voor een taxibusje kunnen wij 8 passagiers uit hetzelfde huishouden meereizen.

?In een normale taxi kunnen er 3 passagiers achter in zitten zonder het dragen van een mondkapje (niet medisch) omdat er een corona-scherm tussen de passagiers achter en de chauffeur is, voorin kan 1 passagier zitten naast de chauffeur, maar die moet wel een mondkapje (niet medisch) dragen omdat er geen afstand tussen de chauffeur en de passagier is. Dus er kunnen nu 4 passagiers uit één huishouden in een normale taxi vervoerd worden. Reist u met passagiers die niet uit één huishouden komen dan adviseren wij allemaal een mondkapje (niet medisch) te dragen.

?In een taxibusje kunnen er 6 passagiers achter in zitten zonder het dragen van een mondkapje (niet medisch) omdat er een corona-scherm tussen de passagiers achter en de chauffeur is, voorin kunnen 2 passagiers zitten naast de chauffeur, maar die moet wel een mondkapje (niet medisch) dragen omdat er geen afstand tussen de chauffeur en de passagiers is. Dus er kunnen nu 8 passagiers uit één huishouden in een taxibusje vervoerd worden. Reist u met passagiers die niet uit één huishouden komen dan adviseren wij allemaal een mondkapje (niet medisch) te dragen.